Bilder på några av världens bästa pokerspelare

Phil Ivey kallas för pokerns Tiger Woods

Source: wikimedia, CC-BY-SA-3.0

Den här 43-åringen räknas av många, trots sin relativt låga ålder, som den bästa pokerspelaren i världen. Vissa anser också att han är den som har vunnit flest tävlingar. Nu är ju pokerns värld en snårskog av olika turneringar och matcher så vem som har tolkningsföreträde är svårt att besluta om. Hur som helst så startade Ivey sin pokerkarriär redan innan online poker var uppfunnet. I New Jersey där han växte sågs han ofta vid spelborden på det lokala casinot. Han kallas ofta för ”The Tiger Woods of Poker”. Detta på grund av hans framgångar men också för att hans utseende på många sätt påminner om den kända golfspelaren Tiger Woods. Han har idag avslutat sin relativt korta karriär som pokerproffs och bor i Las Vegas. En del siffror visar på att han har vunnit så mycket som 200 miljoner dollar. Hans specialitet var Pot Limit Omaha där han klassas som överlägsen alla andra. Men mycket av sina pengar har han dragit in vid live-spel i Las Vegas. Nuförtiden fördriver han tiden med diverse spel och vadslagningar. Han spelar även golf och är ett hängivet basket-fan med Los Angeles Lakers och Houston Rockets som favoritlag. 2006 var han med i den ökända vadslagningen mot affärsmannen Andy Beal som utmanade en sammanslutning av pokerspelare, The Corporation. Beal såg först ut att ta hem det hela men när Ivey gick in i matchen vände det och The Corporation vann runt 7 miljoner dollar. Andy Beal klassar nog det som en felaktig investering nu.

Daniel Negreanu lämnade Kanada för en karriär som pokerproffs i Las Vegas

Source: wikimedia, CC-BY-3.0

Den här pokerns Mr. Nice Guy är född i Kanada men bor sedan flera år tillbaka i Las Vegas där. Som Kanadensare är han uppfödd med ett stort hockeyintresse och han var med och lobbade för att ökenstaden skulle få sin egen NHL-klubb. Hemmalaget heter Vegas Golden Nights och Negreanu som har säsongsbiljetter ses ofta på lagets hemmamatcher. Negreanu köper också upp biljetter att skänka till välgörenhet varje säsong. Han är barn till två rumänska invandrare. Som tonåring i Toronto fick han upp ögonen för poker och började spela. Han hoppade av gymnasiet för helt satsa på spelandet och flyttade snart till Las Vegas för att gå all in i pokerns värld. Där fick han snabbt rykte om sig att vara en lovande talang. Länge var han den yngste någonsin att ha vunnit poker-VM, World Series of Poker, och han går ibland under smeknamnet Kid Poker. Han har legat på många listor över pokerns superstars, bland annat den med högst summa av vinstpengar. Negreanu är idag 45 år och har lagt sin professionella pokerkarriär på hyllan men han spelar så klart en del fortfarande. 2005 gifte han sig med Lori Lin Weber men de skilde sig efter två år tillsammans. Han har sen dess levt som ungkarl tills han efter nyårsafton 2019 meddelade att han hade förlovat sig med flickvännen Manda Leatherman. De gifte sig i maj samma år. Som en frekvent deltagare i diverse välgörenhetsprojekt måste Negreanu räknas som något av en filantrop. Han har även grundat en välgörenhetsturnering i golf, The Big Swing.

Doyle Brunson är en legend inom pokern

Source: wikimedia, CC-BY-SA-3.0

Det här är en riktig veteran. Doyle Brunson är född 1933 och livnärde sig på sitt spelande långt innan många av dagens pokerstjärnor ens var födda. Född i Texas hade han först tänkt sig en karriär som basketspelare. En knäskada satte stopp för de planerna. Eftersom han var tvungen att sluta med basket hade han plötsligt mer tid över till annat, poker till exempel. På sitt spelande kunde han dra in tillräckligt med pengar för att betala för sjukvård och ta sig igenom sin utbildning. När han väl var färdigutbildad kom han på att han tjänade mer på poker än på ett vanligt jobb. Efter att ha skaffat familj på 1960-talet och tillhört ett kringresande gäng av spelare som livnärde sig på all sköns vadslagning och spel, flyttade han till Las Vegas för att helhjärtat satsa på poker. Under sin långa karriär har Brunson så klart spelat poker i många turneringar och hans största bedrift är att ha vunnit World Series of Poker tio gånger. Det är bara han och en till pokerspelare, Johnny Chan, som har lyckats med detta. Brunson är också upphovsman till boken ”Super System”, vars första upplaga publicerades 1979. Boken klassas som lite av en bibel inom pokervärlden och var den första som förklarade sättet som proffsen spelade poker på.

Antonio ”The Magician” Esfandiari personifierar den amerikanska drömmen

Source: wikimedia, CC-BY-2.0

Det här är mannen som har personifierat den amerikanska drömmen, dvs. att vem som helst kan lyckas i Amerika om man bara jobbar tillräckligt hårt. Från att ha varit en invandrare som flyttade från Iran som nioåring är han idag en av världens bästa pokerspelare och helt ekonomiskt oberoende. Hans smeknamn är ”The Magician” eftersom han tidigare hade en kort karriär som trollkarl. Hans signum är också hans speciella trick med spelmarkerna. 2012 vann han historiens högsta pokervinst på över 18 miljoner dollar i turneringen 55 Big One For One Drop. Hans pokervinster har idag gett honom en mycket behaglig tillvaro. Som många andra pokerstjärnor bor han i Las Vegas. Där har han en spektakulär penthouse-våning med panoramautsikt över The Strip och hela staden. Lägenheten, dit han gärna bjuder alla sina vänner, har stora sällskapsytor med fönster ut mot Sin City.

Pokerns första dam, Barbara Enright

Source: wikimedia, Creative Commons CC0 License;

Denna pokers första dam var den första kvinnliga spelare att väljas in i Poker Hall of Fame. Hon var också den första kvinnan att kapa åt sig två armband i World Series of Poker. Sen dess har hon lyckats vinna ytterligare ett armband i pokerns egen VM-turnering. Född 1949 har hon varit med länge, också under en tid då poker ansågs vara ett spel för endast män. Redan som fyraåring började hon spela poker mot sin äldre bror. Spelandet fortsatte under uppväxten. Enright försörjde under många år sin familj genom att jobba som servitris, bartender och frisör. Till slut upptäckte hon att hennes intresse för poker gav större inkomst än alla jobben tillsammans, så hon slutade för att ägna sig åt poker på heltid. Hon har varit en framstående pokerspelare sen 1970-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *