FOTON PÅ ROLIGA SOLBRÄNNOR

Här samlas galna och smärtsamma bilder på solbrännor. Klicka på fotot för att slumpa fram en till person som bränt sig av solen.

 Slumpa fram roliga solbrnnor.

Roliga skämt om solbrännor?
Jag är hellre död än röd. I alla fall så här röd. Eller? 🙂 Det kokta fläsket är verkligen stekt.

Du har i vart fall inga soliga utsikter om du bränt dig. Tvärtom börjar det mörkna då. 🙂

Varför kan inte skelettet gå på stranden?
Svar: För att de har inga organ att smeta ut solkräm på!

Galet råd om sololja mot solbränna

Allvarligt talat ska vi tydligen smörja in oss med en handfull sololja varje halvtimme för att få ett heltäckande skydd. På fullaste allvar finns det experter som ger det rådet om du vill slippa precis alla UV-strålar. Vi snackar alltså om en halv till en deciliter solkräm då och då. Frågan är bara vad du ska ligga avklädd i solen för om solen inte får träffa din hud. Det vore mycket smidigare att ha tunna kläder på sig och vara i skuggan istället.  Eller allra effektivast – stanna inomhus. Då får du garanterat ingen solbränna eller brännskada. Rådet att dränka kroppen i sololja för 100 procents skydd mot solen är därmed helt obegripligt. Särskilt som vi behöver få lite sol på oss för att kunna få D-vitaminer och hela den hälsobiten. Lägg till att det omöjligt kan vara helt bra för din hy att bomba med en massa kemikalier i form av decilitervis med sololja varje dag.

Värsta solbrännorna

Här är tre av de värre solbrännorna. En i vardera kategorin.

Pinsamt. Att ha ena handen rakt ned i byxan så rodnaden och solbrännan avslöjar dig resten av sommaren(?) är pinsamt.
Pinsamt. Att ha ena handen rakt ned i byxan så rodnaden och solbrännan avslöjar dig resten av sommaren(?) är pinsamt.
Mest ont. Stackaren här är riktigt bränd av solen. Gör ont bara att se.
Mest ont. Stackaren här är riktigt bränd av solen. Gör ont bara att se.
Snitsigaste kontrasterna. Att kläder skyddar mot solen är välkänt, men det här mönstret på ryggen är faktiskt rätt snyggt.
Snitsigaste kontrasterna. Att kläder skyddar mot solen är välkänt, men det här mönstret på ryggen är faktiskt rätt snyggt.

Värsta misstagen när du solar – så blir du riktigt röd

Får jag skriva hobbyn*eger eller? Nähä, inte det. Du vet vad jag menar. Många solar så hårt att de verkar vilja bli röda hellre än snyggt bruna.

  1. Vill du bli riktigt röd om huden ska du se till att vara så vit som möjligt från början. Skippa sen solskyddsfaktor (SPF) eller använd en för låg SPF. En hög SPF skyddar huden från UV-strålar som kan orsaka solbränna, solskador och hudcancer.
  2. Att inte applicera tillräckligt mycket solskydd. För att få full effekt av solskyddet bör man applicera en mängd som motsvarar en tesked på varje kroppsdel. Det funkar naturligtvis inte då vi har olika stora kroppar. Enklare därför att maximera effekten av din tid i solen med att helt skippa solskydd.
  3. Att sola för länge eller under de starkaste soltimmarna på dagen. Vill du se ut som en tomat ska du passa på dessa timmar.
  4. Att sola i solarium. Solarium kan öka risken för hudcancer och andra hudsjukdomar. Dessutom ökar inte ditt skydd mot solen här, du blir brunare (eller röd) utan att öka tåligheten.
  5. Att inte återfukta huden efter solning. Solen kan torka ut huden, vilket kan orsaka torrhet och åldrande. Vill du bli ett illrött russin ska du låta huden få torka i fred utan att bli störd.
  6. Skippa solskyddet molniga och kalla dagar. UV-strålar kan fortfarande tränga igenom molnen och orsaka skador på din hud och vill du bli röd får du inte missa de chanserna.